Радио станица КББГ из града Ватерло у америчкој савезној држави Ајова одлучила је у свој програм уврстити и босанску музику.

Око 100.000 грађана Босне и Херцеговине живи у граду Ватерло и схватајући значај босанске заједнице за Ајову, радио станица КББГ одлучила је пуштати и босанску музику.

Иначе КББГ радио је фокусиран на афро-америчку заједницу у Ајови и у свом програму често пуштају хип-хоп, соул, џез и друге жанрове.

Како преноси телевизија Неwс 7 КВВЛ из Ајове, циљ радија КББГ је да понуди све већој босанској заједници квалитетан програм.

Предсједница радија КББГ Деобра Бери, која је и сама некада била сенаторка Републиканске странке у Ајови, да је радио КББГ, од свог оснутка 1977. године увијек служио заједници.

“Наша заједница је сво ово вријеме расла поготово у својој разноличитости. Примјетили смо да је порастао број грађана из Босне у Ватерлоу”, додаје Бери.

Директор програма Џо Органист је рекао: “Мање, више око 100.000 људи из Босне живи овдје. Вјероватно имамо највећу заједницу Босанаца у САД-у”. “Мислим да је стварно потебно да имамо босанску музику у програму и да то показује да наша заједница прихвата да се емитује таква музика”, напоменуо је Органист.

Шеф информативног програма за афро америчку заједницу Ален Робинсон каже: “Желимо научити више о босанској култури баш као што су Босанци морали научити, разумјети и усвојити нашу културу када су дошли у ово подручје”.

ККБГ ФМ 88.1 радио станица ће увести и емисију посвећену босанској заједници.

Извор: радиосарајево.ба