Амбасадор Босне и Херцеговине у Народној Републици Кини Тарик Буквић посјетио је Сунлине Гроуп, једну од најпознатијих клиника за пластичну и реконструктивну хирургију на сјевероистоку Кине, гдје се састао са предсједницом ове групације, Схи Линзхи.

– Као капија Европе, Босна и Херцеговина дијели богато културно насљеђе и потенцијал европског регионалног центра за ширење пословања наше групације – рекла је предсједница Схи током састанка, те додала да Сунлине Груп жели успоставити контакте с представницима медицинских факултета из Босне и Херцеговине, са нагласком на Медицински факултет Универзитета у Сарајеву, респектабилним болницама и клиникама, као што је Универзитетски клинички центар у Сарајеву те стручњацима и знанственицима из области медицине у БиХ.

Предсједница Схи је информисала амбасадора да је Сунлине позван да буде домаћин овогодишњег медицинског скупа локалних лидера Кине и земаља Средње и Источне Еуропе „17+1“, због, како је нагласила, дубоког доприноса овој области и међународној репутацији.

Група Сунлине основана је 1996. године у граду Схенjанг у провинцији Лиаонинг. Са укупном површином већом од 10.000 квадратних метара, то је свјетска групaција болнице за пластичну хирургију. Сунлине сада води међународну медијску мрежу која укључује Јужну Кореју и Уједињене Арапске Емирате.

Амбасадор Буквић је изразио задовољство што клиника као што је Сунлине има интереса да своје пословање у Европи прошири преко БиХ. Он је нагласио да ће као амбасадор учинити све што је у његовој моћи да помогне овом и другим инвеститорима који долазе у Босну и Херцеговину.

Предсједница Схи је изразила намјеру да предводи тим који ће посјетити Сарајево током Сарајевског пословног форума (СБФ) у априлу ове године. Нагласила је и да је Сунлине групација отворена за разговор са свим заинтересoваним партнерима, као и да добротворни рад кроз властиту фондацију прошири и на Босну и Херцеговину, односно да бесплатно уради пластично-реконструктивне операције за најугроженије категорије.

 

Извор: Моја БиХ