Текст говори о искуствима амбасадорке Чолаковић током рестрикција изазваних коронавирусом, али и њеној дипломатској каријери и мандату у овој држави

У низоземским новинама Алгемеен Дагблад АД изашао је чланак о амбасадорки Босне и Херцеговине у Низоземској, Мирсади Чолаковић.

Текст говори о искуствима амбасадорке Чолаковић током рестрикција изазваних коронавирусом у Низоземској, тј. о „другој страни Низоземске“ коју је амбасадорка имала прилику да искуси током пандемије.

– Дипломатске и представничке обавезе су нестале. Ипак смо заузети више него икад. Изнад свега, научила сам како, упркос овом тешком времену, и даље можете бити сретни, ведри и подржавати једни друге. истакла је амбасадорка Чолаковић нагашавајући једну позитивнију и хуманију страну иначе веома негативног стања узрокованог пандемијом коронавируса.

У тексту амбасадорка Чолаковић говори о промјенама у свакодневном животу у Ден Хагу које су посљедице коронавируса, те како је ова промјена такођер омогућила да обиђе различите дјелове Низоземске, а све захваљујући својим комшијама Низоземцима.

Овом приликом, Чолаковић се осврнула и на своју дипломатску каријеру и њен мандат у Краљевини Низоземској, те је за АД истакла да ће јој по заврштеку мандата недостајати Ден Хаг и Низоземска.