Амбасадорка Босне и Херцеговине у Краљевини Шпанији Данка Савић обишла је 22. јануара 2020. године босанскохерцеговачке излагаче из Сарајева, Бања Луке, Мостара и Међугорја на туристичком сајму Feria Internacional de Turismo – ФИТУР  у Мадриду.

Амбасадорка Савић је са излагачима из БиХ разговарала о могућим промотивним активностима и другим темама везаним за туризам, посебно имајући у виду да је Мадрид сједиште Свјетске туристичке организације. Том приликом истакнуто је да у Шпанији расте интерес за БиХ, као туристичку дестинацију, што показује и податак Националног института за статистику Краљевине Шпаније, да је у првих девет мјесеци прошле године Босну и Херцеговину посјетило преко 12000 шпанских туриста.

Из Босне и Херцеговине на Међународном туристичком сајму ФИТУР, који је окупио представнике из преко 165 земаља и региона, учествују: Туристичка   заједница Кантона Сарајево, ДМЦ Fortuna tours из Мостара, Туристичка организација Републике Српске те Forest village resort Међугорје. Поред тога, промотивни видео Туристичке организације Републике Српске (ТОРС), под називом, „Не много, већ много више“ ушао је у финале сајма  ФИТУР 2020.