Првог фебруара 2021. године, Њ. Е. Елвира Дилберовић је имала част примити у просторијама Амбасаде Босне и Херцеговине у Штокхолму ученицу Наиду Омић, наставницу босанског језика Јасминку Јакуповић и Наидину мајку Нерину.

Амбасадорица Дилберовић позвала је гошће у пријемни посјет након што је Наида Омић, ученица деветог разреда основне школе у Штокхолму, иначе поријеклом из Јелаха, освојила прво мјесто за литерарни рад на тему “Зашто волим босански језик”. У конкуренцији су учествовали ученици босанскохерцеговачког поријекла из цијелога свијета.

Наида је истакла како је спонтано, из срца написала рад, а наставница Јакуповић се побринула да рад буде граматички коректан и послан у датом року.

– Рад сам написала мотивиcана чежњом према родном мјесту, нисам ни претпоставила да ћу освојити прво мјесто, али, ето, искреност је побиједила, казала је у разговору Наида Омић.

Наставница Јасминка Јакуповић већ више од 25 година устрајно ради на очувању матерњег језика, бх. културе и традиције, те заједно са својим колегама и колегицама преноси те вриједности на најмлађе Босанце и Херцеговце који живе у Шведској.

Амбасадорица Елвира Дилберовић захвалила се гошћама на сусрету и пожељела им сретан и успјешан рад у будућности.