Амбасада Босне и Херцегоцине у Прагу је поставила обавијест Министарства вањских послова Републике Чешке које је у сарадњи са Радио Слободна Европа / Радио Слобода (РФЕ / РЛ) расписало позив за стипендирање младих новинара у програму Jirži Dienstbier Journalism fellowship (JDJF).

Боравишна стипендија у Прагу ће бити реализиована у периоду јануар – јули 2021., онлине пријаве могу се доставити до 11. аугуста 2020. године.

Програм стипендирања Jirži Dienstbier Journalism fellowship (JDJF) намијењен је младим новинарима са западног Балкана (Босна и Херцеговина, Косово, Сјеверна Македонија, Црна Гора и Србија). Циљ 7-мјесечне стипендије са практичним усмјерењем је подржати плурализам и независност медија у земљама поријекла стипендиста и на тај начин придонијети промовисању људских права уопште. Стипендија укључује боравак у сједишту РФЕ / РЛ у Прагу, током којег ће новинари добити додатну стручност и обуку, а покрива трошкове боравка у Чешкој, смјештаја, здравственог осигурања и превоза до / из Прага.

Термин за достављање пријава на енглеском језику је 11. аугуста 2020. Кандидати за стипендију могу додатне информације погледати на страници Министарства вањских послова Републике Чешке овдје, а директно се могу регистровати на овом линку.

Преузето: Амбасада Босне и Херцеговине у Прагу