Амбасада Босне и Херцеговине у Ослу организовала је јучер, 25. аугуста у термину од 17 до 19 сати, групну регистрацију гласача – Босанаца и Херцеговаца у Норвешкој, за Локалне изборе 2020.

Одазив босанскохерцеговачких држављана у главном граду ове скандинавске државе био је задовољавајући, каже нам амбасадор БиХ у Норвешкој Недим Макаревић.

– Неки су понијели формуларе како би их испунили кући, а неки су се регистровали на лицу мјеста. Њихове регистрације заједно са скенираним документима смо послали директно из Амбасаде Централној изборној комисији БиХ, потврдио је Макаревић.

Иначе, на платну у просторијама Амбасаде приказано је како требају изгледати обрасци ПРП-1 и ПРП-2. Примјере попуњених формулара поставили су и изнад стола на којима се наведени обрасци налазе.

Комплетно особље амбасаде присуствовало је групној регистрацији гласача и било на услузи нашим људима. Примијетили су, каже нам амбасадор Макаревић, да се приликом регистрације праве бројне грешке.

С обзиром на наведено, сматрамо да би било пожељно када би и друге Амбасаде БиХ у свијету слиједиле примјер бх. ДКП-а у Норвешкој и асистирале нашим држављанима приликом регистрације. На овај начин би се спријечиле неисправне пријаве које непрегледане стижу на адресу ЦИК-а БиХ.
Подсјећамо вас да регистрација бирача за предстојеће изборе траје до 01. септембра.