Амабасадор БиХ у Аустралији Мирза Хајрић је 18.јануара посјетио руководство и особље Босанске етничке школе у просторијама БХ Центра у Лепингтону, гдје је отворен упис ученика за сљедећу школску годину.

Нова директорица школе Маида Кулић Вугдалић и секретар Босанске етничке школе Мирсада Алемић Хелаћ, су представиле планове школе за наредни период, те изразиле задовољство условима у којима сада школа ради.

Амбасадор Хајрић је предложио да одржи састанак са родитељима како би их охрабрио на упис дјеце у школу на матерњем језику, као и да се прикључи састанку са родитељима из Сјеверног Сиднеја на тему разматрања потребе отварања разредног одјељења у том удаљеном дијелу града.

На позив организатора турнира “Australian Closed 2020”  Жељка Гојковића оба дана турнира 18. и 19. јануара, амабасадор Мирза Хајрић је био присутан те је учествовао и на аукцији на којој су продавани дресови тениских репрезентативаца Босне и Херцеговине и Србије.

На молбу организатора се обратио скупу и захвалио свима који су учествовали у организацији Турнира, као и на аукцији, јер су прикупљана средстава у хуманитарне сврхе – један дио за Општу болницу у Требињу, односно за набавку уређаја и опреме за лакше дијагностицирање болести дјеце, а дио средстава ће бити уплаћен у Фонд против пожара, болницу у Квенсланду, те за поправак уништене школе у тешко погођеној покрајини Гипсланд.

Продајом рекета и потписаних качкета, са приходом од угоститељства укупно је прикупљено око 25.000 долара, дрес најбољег бх. репрезентативца Дамира Џумхура је продат за 1.500 а дрес најбољег србијанског тенисера Новака Ђоковића за 5.000 Аустралских долара.

Aмбасадор БиХ Мирза Хајрић је на позив руководства лсламске заједнице БиХ у Сиднеју, 19. јануара посјетио џемат Пенсхурст гдје је организована хуманитарна акција прикупљања средстава за жртве пожара у Аустралији.

Амбасадор се захвалио свим грађанима БиХ који су на било који начин помогли да се ублаже посљедице ове природне катастрофе, нарочито, онима који су се изложили опасности и дистрибуирали помоћ у најугроженијим подручјима.

 

Извор: Амбасада БиХ у Канбера