УСАИД пројекат “Диаспора Инвест” је расписао јавни позив за додјелу бесповратних средстава компанијама у Босни и Херцеговини које имају доказиво сувласништво или пословно партнерство са члановима бх. дијаспоре. Позиву се може приступити онлине на www.grant.diasporainvest.ba, те аплицирати за средства до 50.000 конвертибилних марака за набавку машина, опреме и друге врсте сталних средстава за рад.

“Ријеч је о осмом позиву овог типа, чији је циљ подршка малим и средњим предузећима (д.о.о.) која нису старија од три године. Позив је фокусиран на компаније које раде у секторима пољопривреде, енергетике, туризма, ИКТ, металопрераде, дрвопрераде те у другим производно-прерађивачким секторима”, појашњавају из Пројекта.

Кроз грант програм и активности техничке подршке УСАИД пројекат “Диаспора Инвест” је подржао преко 140 компанија. Већином је ријеч о пословним субјектима чији су сувласници Босанци и Херцеговци који су се недавно вратили у БиХ, али и они који још увијек бораве ван земље. Такођер, Пројекат подржава компаније које су захваљујући пословним везама са дијаспором покренуле бизнисе у БиХ, оствариле приступ страним тржиштима или су преносом знања и технологија преко бх. дијаспоре покренуле нове облике производње и услуга у нашој земљи.

“Рок за слање пројектних приједлога је 31.03.2021. (до 16:00х). Придружите се растућој мрежи компанија покренутих захваљујући инвестицијама бх. дијаспоре. За додатна питања, не пропустите се пријавити на онлине инфо-сесије 10.03. (10:00х) и 18.03. (16:00х) путем е-маил prijava@diasporainvest.ba“, поручују из УСАИД Пројекта “Диаспора Инвест”.

Преузето: диаспораинвест.ба