Надира Шкаљић је повезала традиционални ручни рад из Босне и Херцеговине и паришку модну сцену. Надира Шкаљић 1993. године због ратних дешавања напушта Сарајево, те одлази у Париз. Од момента када је крочила на француско тло жељела је повезати своју домовину са Француском, Париз са Сарајевом. Након доста година у Паризу, навикавања на другу средину, личног и професионалног усавршавања дошао је моменат да оствари своју жељу из рата.

Повезала је традиционални ручни рад из Босне и Херцеговине и паришку модну сцену. Пројекат је започела у Паризу 2011. године, а удружење “Удружене” основала је повратком у Сарајево 2012. године.

Кроз свој рад, “Удружене” промовишу храброст, прецизност и пожртвованост. Сваки исплетени производ има своју причу и на свој начин плетиље шаљу позитивну слику о БиХ, а више о њиховом раду можете читати овдје.

Током пандемије посао се смањио, каже Надира, али “Удружене” вриједно раде и своје производе пласирају широм Европе, Америке, Кореје, Јапана…

– Ове године смо, чини ми се, као никада до сада произвеле огроман број џемпера и пласирале их нашим клијентима широм Европе и Америке. Дебели џемпери од мохера постали су модни хит у свијету, а наше жене су праве мајсторице за њихову израду, јер познају и најкомпликованије технике плетења. И ранијих година били су тражени, па смо до сада пласирале сигурно хиљаде џемпера иностраним купцима, изјавила је за Фактор Надира Шкаљић.

Шкаљић истиче да су сви клијенти остали вјерни удружењу, па још увијек наручују њихове производе. Планови за ову годину су бројни, а међу њима су покретање бренда и онлајн продаја. А понуду производа које за вас припремају “Удружене” можете погледати у Сарајеву, на адреси Обала Кулина бана 22 или путем њихове Фацебоок странице.