Влада Владић, оснивач непрофитне организације “Vlada’s Seeds of Life” и покретач едукативног породичног програма “Cooking and Kids”, труди се подстаћи Американце на породични босански живот, а умјесто фаст фуд-а пропагира сарме, пите и чорбе. У Новом дану је говорила о начинима на који едукује Американце да произведу и припреме овакве породичне оброке.

– Жеља ми је указати не само Американцима, него и нашим људима, људима у свијету уопће на важност породице. У времену кад смо бомбардовани интернетом, телефонима важно је да дјеца осјете шта је љубав, казала је Владић.

У Америци се емитују и телевизијске емисије које уређује и продукује Влада Владић, а говоре управо о важности породице и породичног ручка.

– Телевизијски програм постоји у читавој Америци, чак и на ТВ станицама у Јужној Африци. То је првобитно програм моје васпитализације, врло је једноставан. Драго ми је видјети да је програм добро прихваћен јер значи да Американци желе да се врате природном начину живота, млађи нараштаји то све више прихватају, нагласила је Влада Владић.

Истакла је како свакој промјени треба времена да се деси но да је на добром путу:
“Ја сам донијела тај начин живота са собом, и драго ми је да могу да представим нашу регију нечим лијепим и потребним и овдје у Америци.”

Њена организација и едукативни програм уче дјецу и њихове породице како да унаприједе исхрану кроз једноставно кухање и животне навике.

Преузето: Моја БиХ